Echtscheidingen

een scheiding is altijd naar.

Probeer er vooral samen uit te komen.

Amaril: helpt jullie bij het regelen van de scheiding.

Jullie gaan scheiden en willen goed uit elkaar, maak dan een afspraak. Ik ben Leida Franse van Amaril Mediation en ben sinds 2013 mediator en heb mij gespecialiseerd in begeleiding bij echtscheidingen.  Ik help jullie graag om de scheiding goed te regelen. 

Jullie krijgen informatie waarmee je weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Dat vinden is belangrijk, jullie moeten nu beslissingen voor jullie toekomst nemen. Amaril Mediation helpt daarbij, je mag altijd vragen stellen en: je tekent pas als je begrijpt waar je voor tekent.

De basis van waaruit we werken met elkaar:

  • respect voor elkaar, zonder rancune
  • naar elkaar luisteren
  • zonder informatie kunnen er geen beslissingen genomen worden. Van jullie wordt gevraagd om informatie op te zoeken en aan te leveren
  • elkaar “iets” gunnen, het gaat om geven en nemen
  • Scheiden geeft onzekerheid. Emoties / verdriet komen langs, dat is logisch.  Mogelijk is uw partner al verder of bent u al verder in de (rouw)verwerking van de scheiding. Ook daar is in de gesprekken aandacht voor.  Meer hierover vind u hier.  

Bij mediation gaan jij en je partner  met de begeleiding van een mediator de gesprekken aan voor het maken van de afspraken. Wanneer u allebei bereid bent om over een oplossing te onderhandelen, heeft mediation een grote kans van slagen.

De praktische werkwijze:

Het aantal gesprekken wat nodig is helemaal afhankelijk van jullie situatie. Zijn jullie het over veel dingen al eens of juist nog nog niet.  Zijn er kinderen dan zijn er gesprekken nodig om voor hen afspraken te maken.  Daarnaast kan de koop/verkoop van de woning aan de orde zijn.  Of  een onderneming. De verdeling het vermogen/schulden,  is daar uitgebreid financieel advies nodig. Is alimentatiebetaling bij jullie aan de orde. Allemaal heel persoonlijke zaken. In het gratis kennismakingsgesprek komen genoemde onderdelen aan de orde en krijgen je duidelijkheid over de kosten van de mediation en over verwachte doorlooptijd.

Hebben jullie specialistische adviezen bijvoorbeeld hypotheek advies, financieel advies bijvoorbeeld voor koopsompolissen /lijfrentes/derivaten, nodig dan kunnen jullie gebruik maken van het netwerk van Leida Franse.

Kwaliteit, kennis en kunde:

Kwaliteit staat hoog in het vaandel, daarom is Amaril Mediation aangesloten bij het ADR register en lid van de beroepsvereniging NMv.

De beroepsvereniging voor professionals in mediation