Artikelen van Amaril Mediation

Nieuws en artikelen

van Amaril Mediation

Indexering alimentatiebedrag(en)

Betaalt u of ontvangt u alimentatie dan is onderstaande informatie over indexering van alimentatie voor u van belang:

Scheiden na 30, 40 jaar bij elkaar

Scheiden na 30, 40 jaar bij elkaar Scheiden komt aan de orde als je niet meer gelukkig bent in je relatie en  voor samen geen toekomst meer ziet.  Scheiden doe je niet zo maar, niet als “pas” bij elkaar bent en ook niet als je 30 40 jaar of nog langer samen bent. In mijn […]

Reist u alleen met een minderjarig kind?

Reist u alleen met een minderjarig kind, leest u dan het onderstaande artikel van de rijksoverheid. De rijksoverheid stelt een formulier beschikbaar waarmee u problemen kunt voorkomen!

Omgangsregeling: wisseldag

Bij het regelen van de scheiding worden er afspraken gemaakt wanneer de kinderen bij de ene en wanneer de kinderen bij de andere ouder zijn. Hiervoor stellen ouders een omgangsregeling op, dit wordt ook wel zorg- contactregeling genoemd. Gaan de kinderen een weekend in de 14 dagen bij de andere ouder? Of 1 week bij de één en 1 week bij de ander? Of hebben jullie voor een andere omgangsregeling gekozen?

Eenzaamheid na scheiding

Eenzaamheid is heel normaal en hoort bij het leven. Tijdens en na een scheiding hebben veel partners ermee te maken. Eenzame gevoelens kunnen ontstaan als je contacten met andere mensen niet op orde zijn. Net zoals bij honger en dorst voel je in je lijf dat je iets te kort komt.

Huurtoeslag 2020: De harde inkomenseis voor huurtoeslag is niet meer van toepassing

Om voor huurtoeslag in aanmerking te komen was er in 2019 een inkomenseis, in 2020 is deze inkomenseis niet meer van toepassing. Zodra je in 2019 als alleenstaande meer verdiende dan € 22.700,- per jaar en samenwonenden meer verdienden dan  € 30.825,- kom je niet in aanmerking voor huurtoeslag  2019. Deze harde inkomenseis kan vervelende situaties opleveren als je bijvoorbeeld een klein bedrag meer ging verdienen raakte je in één keer heel de huurtoeslag kwijt. Dat kan  financiële problemen geven.

Scheiden en emoties bij de kinderen

Ook de kinderen krijgen te maken met emoties, bijvoorbeeld verdriet, boosheid, onzekerheid, schuldgevoel.
Jullie hebben de kinderen samen vertelt dat jullie uit elkaar gaan / gaan scheiden. Dit maakt emoties los bij jullie kinderen. Elk kind reageert anders, de reactie wordt onder andere bepaald door de leeftijd van het kind, door het karakter van het kind, door de huidige thuis situatie en door de manier waarop jullie met elkaar omgaan.

Verdriet en boosheid bij scheiden

Verdriet bij je scheiding / uit elkaar gaan is heel normaal. Psychiater Elisabeth Kübler-Ross heeft fases beschreven van een scheidingsproces. Zij beschrijft fases die iedereen in een andere mate en in een ander tempo doormaakt. Het is goed om de fases (van elkaar) te weten en te erkennen.

Gescheiden. Hoe verdeel je je pensioen?

Pensioen verdeling bij scheiding? Hoe doe je dat? Wat is er wettelijk geregeld voor de verdeling van pensioen? Jullie hebben het recht om voor de verdeling van pensioen andere afspraken, dan de wettelijke verdeling, te maken. Verdeling van pensioen gaat over ouderdomspensioen en nabestaandenpensioen (als dat is opgebouwd). Pensioen lijkt ingewikkelde materie, zorg dat je de consequentie van de verdeling kent. Stel je vragen tot dat het echt duidelijk is!

Scheiden. Waar lig jij wakker van?

Scheiden, waar lig jij wakker van?

Inboedel en vervoersmiddelen verdelen

Hoe ga je de inboedel verdelen?

Zorg voor de kinderen

Uit elkaar? hoe regelen jullie de zorg voor de kinderen

Hoe vertel je dat je gaat scheiden:

Moeilijke gesprekken!

Hoorrecht voor kinderen van 12 jaar en ouder

Wat is hoorrecht voor minderjarige kinderen van 12 jaar en ouder

Uw mediator als mens

Nadenken over: het belang van een kind.

Partneralimentatie

Wat u wilt weten over partneralimentatie:

Amaril Mediation en Advies al 5 jaar een vertrouwd adres

Amaril Mediation en Leida Franse

Gaan jullie uit elkaar? of toch niet?

Uit elkaar gaan doe je niet zomaar.

Speciaal voor verenigingen:

Conflict in de vereniging?