Kinderen, tips en adviezen bij echtscheidingen

Kinderen en echtscheidingen

Tips en adviezen

Voor kinderen is de scheiding van hun ouders ingrijpend.

Ouder met kind scheiding

Voor kinderen is de scheiding van hun ouders ingrijpend, het heeft invloed op hun leventje. Dat is voor u een grote zorg. Grote kans dat u daar  ’s nacht wakker van ligt. Voor uw kinderen is de manier waarop u met elkaar omgaat en over elkaar praat van belang voor het verwerken van de scheiding.  Door uw scheiding bent u geen partner meer van elkaar, u blijft wel samen de ouders van uw kinderen.

Het wordt makkelijk gezegd:  “Goed met elkaar omgaan en de kinderen goed informeren”.  Maar hoe dan en wat is goed voor de kinderen? Dat zijn extra  zorgen in een periode dat u toch al te maken heeft met uw eigen onzekerheden, twijfels, boosheid en verdriet.

Het helpt u als u samen met de mediator kan praten over uw zorgen voor de kinderen. Bijvoorbeeld: wanneer vertelt u de kinderen dat u gaat scheiden, hoe ziet een omgangsregeling eruit en wat past het meest bij u, uw kinderen en uw situatie.

Dat komt aan de orde in de gesprekken u  ontvangt informatie en tips speciaal voor uw situatie en uw kinderen. Ook  zijn er boeken beschikbaar die u kunt lenen.  Een gesprek tussen uw kinderen en de mediator hoort ook tot de mogelijkheden.  Dat is een speels gesprek aan de hand van leuke vragen die kinderen uitnodigen om te vertellen.

Boeken die u bij Amaril kunt lenen:

Reserveer je Gratis Informatie Gesprek

Voor jou alleen, of voor jullie samen

juli 2022
ma di wo do vr za zo
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031