Scheiden. Waar lig jij wakker van?

Scheiden. Waar lig jij wakker van?

Hebben jullie besloten om uit elkaar te gaan? Dan volgt een periode van emoties, onzekerheden en vragen. Scheiden heeft invloed op je toekomst en op de toekomst van je partner. Maar niet te vergeten vooral op de toekomst van de kinderen.

De grootste zorg voor ouders na scheiden?

In vrijwel alle gevallen zijn de kinderen en hun welzijn de grootste zorg voor de ouders. Hoe zullen ze omgaan met de scheiding en de veranderende situatie? Gelukkig kunnen jullie je kind hierbij heel goed helpen en ondersteunen. Jullie gedrag is namelijk sterk van invloed op de verwerking van de scheiding door de kinderen.De grootste zorg voor ouders na scheiden?

Voor kinderen is het belangrijk dat de ouders goed met elkaar om blijven gaan. Dat is niet altijd makkelijk, maar wel essentieel. Het blijkt dan ook dat kinderen waarvan de ouders met respect met elkaar blijven omgaan en bijvoorbeeld geen ruzie maken waar de kinderen bij zijn de situatie veel makkelijker kunnen verwerken. Zaken die tussen ouders geregeld moeten worden zijn grote mensen zaken. Laat je kind geen boodschapper zijn.

En natuurlijk vertel je je kind dat de scheiding niet zijn of haar schuld is. Als je hier meer over lezen, kijk dan even op de site van Villa Pinedo. Dit is een hele goede bron van en voor kinderen van gescheiden ouders.

Na de scheiding: wie gaat waar wonen?

Die vraag heeft invloed op jullie aller dagelijks bestaan na de scheiding.Want kun je in het huidige huis blijven wonen of moet je opzoek naar een andere woning?En waar wonen straks de kinderen? Bij jou of bij je ex-partner? Of gaan ze bij allebei wonen?

De financiën na de scheiding

Een vraag die mij veel gesteld wordt betreft de financiële situatie. “Kan is straks nog rondkomen?”
Als je uit elkaar gaat ziet het financiële plaatje er heel anders uit dan wanneer je samen bent. Krijg je alimentatie of ga je alimentatie betalen? Ga je meer werken voor meer inkomen of  ga je juist minder werken om voor de kinderen te zorgen. Misschien moet je wel weer gaan solliciteren. Heb je recht op toeslagen? Toeslagen kunnen een belangrijk deel van je inkomsten zijn. En hoe zit het met de uitgaven? Uw bestedingspatroon kan wel eens heel anders gaan worden. Allemaal vragen die aan de orde komen bij het regelen van uw scheiding, hiervoor is het fijn als iemand jullie hierbij kan helpen en jullie wijst op de mogelijkheden. 

Tot slot: zult u ooit weer gelukkig worden?

Op dit moment zie je het geluk misschien even niet meer zo goed. Je loopt rond met zo veel vragen en onzekerheden. Zien je kinderen opa en oma nog wel? Ga je het wel redden als alleenstaande ouder? Hoe gaan je vrienden reageren? Ga je vriendschappen kwijt raken? Welke vriendschappen blijven? Een scheiding heeft altijd tot gevolg dat dergelijke situaties onderhevig zijn aan veranderingen. Sommige vriendschappen zullen blijven, maar sommige zullen sterker worden. Zekerheden kan niemand je bieden. We kunnen je helpen om de scheiding  zo goed mogelijk te regelen. Neem dan contact op met ons, We helpen jullie graag verder.