Compact scheiden

Compact scheiden

Doelgericht en efficiënt afspraken maken

Compact scheiden.

Praktisch, efficiënt en effectief.

 

Bent u het samen eens met de scheiding en is er sprake van goed overleg? Dan is COMPACT SCHEIDEN zeer geschikt voor u. Bij Compact scheiden worden alle gesprekken kort en bondig in 1 dag of 2 (liefst aaneengesloten) dagen gepland. Praktisch, efficiënt en effectief. 

De locatie staat niet vast, maar bij voorkeur nemen we de Zeeuwse kust als locatie voor het COMPACT SCHEIDEN. Daar kunt u tussendoor even uitwaaien op het strand of even tot rust komen van de fraaie Zeeuwse vergezichten. Verblijf, eten en drinken en een geschikte plek om samen te overleggen en beslissingen te nemen worden voor u geregeld.

Welke voorwaarden stellen we aan COMPACT SCHEIDEN?:

 • U bent het samen eens dat u gaat scheiden.
 • U gaat de scheiding samen in goed overleg goed regelen.
 • U kunt 1 dag vrij maken in uw agenda, met een optionele 2e dag.
 • U bereidt zich gedegen voor en levert tijdig de gevraagde informatie aan (u krijgt vooraf een checklist van Amaril).

 


 

Wat is het voordeel van COMPACT SCHEIDEN?

Een korte doorlooptijd, waarbij de gesprekken in 1 of 2 dagen gepland worden. Daardoor is uw scheiding direct geregeld en kunt u verder met uw leven. De gesprekken zijn direct in te plannen, dat is zeker voor mensen met drukke agenda(s) prettig. Vanzelfsprekend zijn de afspraken die u gaat maken het belangrijkste! Ook in deze korte doorlooptijd staat de kwaliteit van uw afspraken op de 1e plaats.

 


 

Korte doorlooptijd

 • De gespreksdagen kunnen op willekeurig elke dag gepland worden.
 • Efficiënt en effectief, tijdens de gesprekken is alle informatie bij de hand. Alle afspraken en beslissingen zitten fris in het geheugen, weinig herhaling!
 • Praktisch: geen versnipperde afspraken!
 • Gesprekken vinden plaats op locatie, dat betekent maximaal aandacht geven aan het regelen van uw scheiding.

 


 

Hoe werkt COMPACT SCHEIDEN?

 1. Kennismaken:
  Eerst maken we kennis met elkaar en met mijn manier van werken. Geeft u mij uw vertrouwen om uw scheiding te begeleiden dan leggen we afspraken vast in een mediationovereenkomst zo weet u waar u aan toe bent. U ontvangt van Amaril een checklist – waarin u kunt zien welke gegevens u moet aanleveren – en een informatie blad, waarin belangrijke informatie over scheiden staat vermeld. Dat kunt u alvast rustig doorlezen.
 2. Intake:
  Uw wensen en mogelijkheden/onmogelijkheden worden besproken. Alle benodigde informatie wordt verzameld, zoals persoonsgegevens, inkomensgegevens, de woning, inboedel, financiën en financiële verplichtingen. Dit is ook het moment om een inschatting te maken of en voor welke onderdelen er aanvullend specialistisch advies nodig is. Dat kan financieel zijn, fiscaal, verzekeringstechnisch, woningverkoop, psychologisch, of kindercoaching. Heeft u voorkeur voor een voor u bekende specialist dan wordt die benaderd. Het is ook mogelijk gebruik te maken van specialisten uit het netwerk van Amaril Mediation. De intake kan aansluitend aan het kennismakingsgesprek plaatsvinden of digitaal. De locatie voor het intakegesprek wordt in overleg met u gepland.
 3. Gesprek dag 1:
  1. Heeft u ( minderjarige) kinderen dan gaat u voor hen afspraken maken, die worden opgenomen in het ouderschapsplan. Afhankelijk van de leeftijd worden de kinderen bij het maken van de afspraken betrokken en kunnen ze hun mening geven.Vervolgens maken we afspraken over de zorg van uw kinderen, waar ze gaan wonen en hoe de kosten van de kinderen worden verdeeld? Ook komt aan de orde zaken als: hoe zit het met zakgeld en sport, het vieren van verjaardagen en hoe gaat u om met medische kwesties? Aangevuld met zaken die u zelf belangrijk vindt.
  2. U maakt afspraken over alimentatie, de boedelverdeling, wonen, financiën en pensioen.
 4. Het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant in concept:
  Hierin staan de afspraken die u en uw partner hebben gemaakt. U ontvangt allebei beide documenten in concept.
 5. Gesprek dag 2:
  1. Zijn er nog punten waar nog geen afspraak over is gemaakt, dan bespreken we die alsnog.
  2. Uw echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan wordt gemaakt.
 6. Moment van tekenen:
  U tekent als u het met de inhoud van het convenant en ouderschapsplan eens bent en de afspraken u duidelijk zijn.
 7. De rechtbank:
  Het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan worden door een advocaat ingediend bij de rechtbank. De ervaring leert dat vaak uw documenten binnen 3 tot 6 weken gereed zijn!
 8. De scheiding:
  Na de uitspraak van de rechtbank wordt uw scheiding ingeschreven in de burgerlijke stand in de gemeente waar het huwelijk is voltrokken. Deze datum van het inschrijven van uw scheiding is de officiële scheidingsdatum.
 9. U ontvangt de officiële documenten.
 10. Pensioen:
  Uw pensioenfonds(en) moeten geïnformeerd worden over de gemaakte afspraken inzake de pensioenverdeling.
 11. Administratief is uw scheiding nu afgehandeld.

Reserveer je Gratis Informatie Gesprek

Voor jou alleen, of voor jullie samen

mei 2022
ma di wo do vr za zo
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345