Professionele begeleiding voor een conflictvrije scheiding

Eerste hulp

bij echtscheidingen

Amaril Mediation.
Eerste hulp bij echtscheidingen.

Is de beslissing genomen en gaan jullie uit elkaar? Dan staat je leven op z’n kop. Verdriet, boosheid, onmacht of onzekerheid houden je wakker. Jullie moeten samen veel regelen, maar in de situatie van scheiden lukt “samen” soms niet zo goed.

Dan is het fijn als een professional jullie helpt en begeleidt om afspraken te maken om ‘goed’ uit elkaar te gaan. Komen de onderstaande vragen je bekend voor?

  • Hoe moet het straks met en voor de kinderen geregeld worden?
  • Waar ga ik straks wonen?
  • Hoe moet het financieel? (hypotheek, spaardelen, schulden)
  • Kan ik straks nog wel rondkomen?
  • Alimentatie? Hoe zit dat?
  • Hoe zit het met opgebouwd pensioen?

 

Vragen waar we mee kunnen helpen, zodat het duidelijk is wat je moeten regelen en ook hoe jullie samen dat het beste aanpakken. Heel veel informatie over onderwerpen waarmee je te maken kunt krijgen vind je in onze Artikelen.

Gratis Consult?

Wil je informatie specifiek voor jouw of jullie situatie? Bel of mail dan gerust, of reserveer een gratis consult met Amaril Mediation. Dit mag natuurlijk anoniem. Hier kan je al je vragen stellen waar je het meest over piekert, dat geeft vaak al zo veel rust. Wij zijn er om je te helpen!

 

Wat kost scheiden?

Jullie moeten samen afspraken maken en daar helpen wij jullie bij. Je krijgt van ons deskundige informatie en tips, waarmee jullie aan de slag kunnen. Amaril Mediation werkt met een dosis Zeeuwse nuchterheid. We doen dit voor een eerlijke prijs. Vooraf maken we hier duidelijke afspraken over, zodat jullie weten waar je aan toe bent.

Mail ons: info@amaril-mediation.nl
Of bel/app: 06-51816843

1. Scheiden op leeftijd

Kan je te oud zijn om te scheiden?

Zijn jullie langere tijd getrouwd? 20, 30, 40 jaar, of zelfs nog langer?  Uit onze ervaring blijkt dat scheiden na lange huwelijksjaren steeds vaker voorkomt. Amaril heeft ruime ervaring in het begeleiden van scheidingen na een lange huwelijkstijd. Uw situatie is anders dan bij een jong gezin. De kinderen zijn (hoogstwaarschijnlijk) de deur uit en inmiddels al volwassen. Hoe ziet jullie toekomst er uit? Leida Franse kijkt met u mee en helpt waar nodig.

Lees het stappenplan voor 60+

2. Echtscheiding mediation

Regelen jullie het samen, of is hulp nodig?

Iedere situatie is anders. Hoe gaan jullie de scheiding regelen? Kunnen jullie samen veel regelen of heb je iemand nodig die jullie stap voor stap naar de afspraken leidt?

Bij Amaril mediation staan jullie wensen voorop. De scheiding moet goed geregeld worden en op de manier die bij jullie past. Dit doen we uiteraard binnen de wettelijke kaders en mogelijkheden. Rustig, betrokken en met Zeeuwse nuchterheid, eerlijkheid. Met een ruime ervaring in het begeleiden van scheidingen geven we jullie alle informatie die je nodig hebt, totdat jullie beiden alles goed begrijpen.

Lees het stappenplan voor echtscheiding mediation

scheiden uit elkaar

3. Kinderen eerst

Het belang van de kinderen moet voorop staan.

Bij een echtscheiding staat het belang van de kinderen altijd voorop. Hebben jullie kinderen? Dan bespreken we wat voor jullie als ouder belangrijk is. En als de kinderen oud genoeg zijn, bespreken we de wensen van de kinderen. De kinderen hebben inbreng. Maar u als ouder neemt de beslissingen. Het is voor nu en voor later goed om te weten hoe je als gescheiden ouders de kinderen het beste kan begeleiden.We hebben specifiek over dit onderwerp een aantal hele interessante boeken die u mag lenen.

Meer informatie over kinderen en scheiding.

kind verdriet boosheid scheiden

4. Vastleggen afspraken

Het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan

Alle gemaakte afspraken worden opgenomen in een echtscheidingsconvenant en (indien van toepassing) een ouderschapsplan. Het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan zijn de stukken die bij de rechter ingeleverd moeten worden. Op basis van deze stukken zal de rechter de scheiding uitspreken.

Het echtscheidingsconvenant

5. Herziening afspraken

Ben je al gescheiden? En lopen de afspraken niet (meer) naar wens?

Dan is het belangrijk om de afspraken te herzien en zo nodig aan te passen. Kom je daar samen niet uit? Of verschillen jullie van mening en eindigt het gesprek telkens in ruzie? Laat Amaril Mediation jullie dan helpen. Wacht daar niet te lang mee. Ruzie doet geen goed aan het contact met de ex-partner.

Bijstellen scheiding afspraken

Scheiden met een mediator:

Het voordeel van een mediator / echtscheidingscoach is dat de mediator een onafhankelijke partij is. De mediator werkt voor jullie allebei. De mediator stelt zich onafhankelijk op. Jullie krijgen allebei de mogelijkheid om je wensen en voorstellen op tafel te leggen. Door geleide gesprekken komen jullie tot gezamenlijke afspraken waar jullie het samen over eens kunnen zijn. De afspraken worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Jullie hebben bij mediation / echtscheidingscoaching allebei invloed op de afspraken in het convenant. Het zijn gezamenlijke afspraken! Het convenant wordt vervolgens na jullie akkoord ingediend bij de rechtbank en bekrachtigd door de rechter.

Probeer er altijd samen uit te komen. Wij helpen je daarbij.

Reserveer je Gratis Informatie Gesprek

Voor jou alleen, of voor jullie samen

augustus 2022
ma di wo do vr za zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234